Wethouder

De heer Dick Poortinga (55 jaar) zal vanaf 2022 Rhenens Belang vertegenwoordigen in het College van Burgemeester en Wethouders. Hieronder stelt hij zich aan u voor:

Wat is je lijfspreuk?

Dick Poortinga

Liever spijt van dingen die je hebt gedaan dan spijt dat je dingen niet gedaan hebt.
En: liever echt, onvolmaakt dan gemaakt volmaakt.

Hoe lang woon je al in de gemeente?

Sinds september 2005, bijna 17 jaar dus.

Wat vindt je fantastisch aan onze gemeente?

De verscheidenheid van de drie kernen Rhenen, Elst en Achterberg en de variatie in natuur en landschap. Ook de mensen zijn in de regel vriendelijk en kijken naar elkaar om. En tenslotte is het horeca-aanbod in Rhenen erg goed.

Wie ben jij? 

Geboren in Putten op de Veluwe. Op mijn 19e ben ik in verband met studie verhuisd naar Breda en vanaf mijn 24e heb ik gewoond in Amersfoort. Tot wij in 2005 naar Elst verhuisden.
Gelukkig getrouwd met Wendy.
We hebben twee zonen (tweeling) van bijna 16 jaar oud – Jesse en Yoep.

Mijn achtergrond is gelegen in toerisme, marketing en bedrijfskunde. De eerste 20 jaar van mijn carrière ben ik daarin werkzaam geweest in diverse management- en bestuursfuncties.
Vervolgens heb ik vijf jaar als ZZP-er gewerkt, met name projecten in diverse branches.
En tenslotte (tot nu toe dan) bijna vijf jaar voor de grootste ledenorganisatie van Nederland in verschillende managementfuncties.

Door de verscheidenheid op allerlei vlakken heb ik me breed kunnen ontwikkelen en ben ik meer een generalist dan een specialist.

Wat wil je bereiken?

Dat is tweeledig.
Graag wil ik mij inzetten voor het publieke domein, dat wil zeggen voor de inwoners van Rhenen, Elst en Achterberg, om de leefomstandigheden te verbeteren.
En daarnaast wil me graag verder politiek ontwikkelen.

Waarom heb je gekozen voor RB?

Lokale politiek begint bij de eigen inwoners die een zo specifiek mogelijke aandacht en behandeling verdienen. Een lokale partij kan dat in mijn optiek een stuk directer en meer ongebonden dan een partij die ook landelijk opereert. Dat zag ik ook terug in het verkiezingsprogramma van RB.

Daarnaast spreken kernwaarden als besluiten nemen mét in plaats van over de bewoners en transparantie mij zeer aan.

Wat kunnen de inwoners van jou verwachten?

Ik streef naar de optimale verbinding tussen enerzijds de missie en belangen van Rhenens Belang – dus: alle inwoners van Rhenen, Elst en Achterberg – en anderzijds alle andere partijen en betrokkenen binnen het de lokale politiek.

 

Portefeuille 2022-2026

  • Welzijn
  • Volksgezondheid en sport
  • Kerngericht werken
  • Participatiewet
  • Economie
  • Recreatie en toerisme
  • Cultuur (historie)

 

In De Rijnpost van 22 juni 2022 is een artikel geplaatst waarin onze wethouder wordt voorgesteld. Klik hier om het artikel te lezen.