Kandidatenlijst

Kandidaten 2022
Fotograaf: Sianne van Beijnen

 

Dit zijn de kandidaten van Rhenens Belang. Een fantastisch en divers team die klaar staat  de komende 4 jaar uw lokaal belang te vertegenwoordigen. 

 

 

Wat is je lijfspreuk?

In een groot hart passen veel mensen die even willen schuilen.

Hoe lang woon je al in de gemeente?

Ik ben geboren in Rhenen en woon in totaal 46 jaar in Rhenen.

Wat vindt je fantastisch aan onze gemeente?

Het historische deel van Rhenen, de prachtige omgeving met bos, weilanden en de Nederrijn. De inwoners waarvan ik veel mensen ken als geboren Rhenense: het grote aantal vrijwilligers dat Rhenen telt, zegt veel over de samenhang in ‘mijn’ Rhenen. De betrokkenheid van inwoners zoals aanwezige burenhulp maakt mij trots op onze gemeente.

Wie ben jij?

Geertje Wiesenekker, bouwjaar: 1966. Sinds 12 jaar raadslid voor Rhenens Belang. Geboren en opgegroeid in Rhenen. Inmiddels 46 jaar woonachtig in Rhenen. Ondernemer: juridisch adviesbureau / mediation / financiële planning.

Wat wil je bereiken?

Het beste resultaat voor de Rhenense samenleving

Waarom heb je gekozen voor RB? 

Ik heb in 2010 gekozen voor Rhenens Belang omdat het mij ergerde dat inwonerslasten elk jaar verhoogd werden om de begroting rond te krijgen. Als je kritiek hebt moet je niet aan de zijlijn staan maar politiek actief worden.

Inwoners die minder in hun portemonnee hebben dan hun wensenlijst, staan voor de keuze wat zij wél of niet kopen. Een gemeente moet op eenzelfde wijze weloverwogen keuzes maken binnen de begroting en de inwonerslasten alleen corrigeren met de procentuele geldontwaarding.

Waarom moeten de inwoners op jou stemmen?

Ik ben betrokken, realistisch en zet mij actief in om het beste voor de Rhenense, Elster en Achterbergse samenleving te bereiken.

Wat is je lijfspreuk?

Pluk de dag, doe het goed of doe het niet en blijven lachen.

Hoe lang woon je al in de gemeente?

Sinds 2004 woon ik in Elst, daarvoor in Amsterdam

Wat vindt je fantastisch aan onze gemeente?

De natuurlijke ligging, tussen de Nederrijn en de bosrijke heuvelrug, de uitgestrektheid, de ruimte die er is.

De historische waarden, de grafheuvels en de nalatenschap van de Merovingers, het ereveld. Kunnen we in Rhenen meer mee doen is mijn idee.

Het best wel “kneuterige” (goedbedoeld) centrum van Rhenen.

Wie ben jij? 

Werk al 100 jaar in de IT en heb ervaring in sales, projectmanagement en als architect.  Ooit opgeleid in techniek en als industrieel ontwerper. Inmiddels al 25 jaar voornamelijk werkzaam als zelfstandige op het snijvlak van IT, nieuwbouw en zorg.

Wat wil je bereiken?

De politiek ambitie is om samen met de inwoners van Rhenen de mooiste leefomgeving in Nederland duurzaam en circulair verdere te ontwikkelen en te continueren.

Mijn droomleefomgeving als voorbeeld is Carmel in Californië aan de 17 mile drive en Uzes in Frankrijk.

Waarom heb je gekozen voor RB?

Rhenens belang is een lokale partij die niet vastzit aan landelijke regels of dogma’s.

Wij kunnen vrij werken in dienst van de inwoners van Rhenen met een lokale agenda.

Verder zijn we open, transparant, recht door zee en op zijn tijd best kritisch.

Volgens mij dan ook de beste partij voor de inwoners van Rhenen.

Waarom moeten de inwoners op jou stemmen?

De inwoners van Rhenen en het behoud van onze prachtig gelegen cultuurhistorische omgeving staat bij mij op nummer 1.

Ik probeer de inwoners van Rhenen een directe stem in de gemeenteraad te geven en het onmogelijke mogelijk te maken.

Wat is je lijfspreuk?

Doen wat je leuk vindt is vrijheid, Leuk vinden wat je doet is geluk.

Hoe lang woon je al in de gemeente?

Sinds 1 december 2018

Wat vindt je fantastisch aan onze gemeente?

De gemeente Rhenen heeft een fantastische groene omgeving  waar jezelf tot rust kunt komen en genieten van de vele mooie uitzichten.

Wie ben jij?

Henri Pabst- van ’t Slot, 33 jaar oud, getrouwd met Patrick. Wonend in het mooie Elst. Daarnaast ben ik Planner bij een grote rijschool, waarbij ik mijn bezig houd met vrachtwagen en tractor rijbewijs.

Wat wil je bereiken?

Graag zou ik het volgende willen bereiken.

  1. Jongeren ontmoetingsplaatsen! Als eerste in Elst
  2. De participatie moet en kan veel beter in de gemeente. Daarbij hoort natuurlijk ook soms een boodschap bij die niet fijn of leuk is. Maar we moeten het proces wel goed doorlopen.

Waarom heb je gekozen voor RB?

Rhenens Belang is De lokale partij in Rhenen. Rhenens Belang is onafhankelijk en hoeft hier dan ook geen rekening te houden met Haagse belangen. Daarnaast ben ik van mening dat een lokale partij midden in de samenleving staat.

Waarom moeten de inwoners op jou stemmen?

Een stem op mijn betekent een stem op een volksvertegenwoordiger. Dat betekent niet dat ik het gemeentehuis inkruip. Een volksvertegenwoordiger dient zichbaar te zijn voor alle inwoners. We moeten stoppen met besluiten te nemen over de hoofden van onze inwoners maar juist besluiten nemen samen met onze inwoners. Wij gaan actief inwoners en organisatie benaderen om mee te denken over de toekomst van onze gemeente!

Coen Bogaard (nr. 4) is 27 jaar oud en sinds zijn vierde jaar inwoner van Rhenen. Hij heeft een brede interesse en politiek is hem met de paplepel ingegoten.  Hij is werkzaam in de ICT, volgt een avondstudie  en wordt binnenkort vader.  Dat is een drukke agenda, maar zijn betrokkenheid bij Rhenen is zo groot dat hij ook in politiek opzicht wil bijdragen aan de maatschappij.

Wat is je lijfspreuk?

“laten we het vooral kort houden!”

Hoe lang woon je al in de gemeente?

Ik woon 34 jaar in de gemeente. Vanwege studie ben ik een tijd weg geweest, maar feitelijk ben ik er 58 jaar terug geboren.

Wat vindt je fantastisch aan onze gemeente?

Fantastisch aan onze gemeente is de prachtige natuur en de vriendelijke mensen.

Wie ben jij?

Als boerenzoon was ik wellicht voorbestemd om agrariër te worden. Het lot besliste anders; het werd nucleair deskundige. Daarnaast geef ik met veel plezier les op een school voor HAVO/VWO.

Wat wil je bereiken?

Ik wil bereiken dat onze jeugd met plezier de job van ons overneemt als de tijd daar is en dat ze dat tevens op een verantwoorde manier doen.

Waarom heb je gekozen voor RB?

Wanneer een partij (wélke dan ook) zoveel goede ideeën heeft dat je jezelf er helemaal thuis voelt ligt het in lijn dat je voor zo’n partij kiest. Vandaar mijn keuze voor Rhenens Belang.

Waarom moeten de inwoners op jou stemmen?

U mag uiteraard stemmen op wie u wilt, maar een geheel vrijblijvend advies mijnerzijds; stem RB en wat mij betreft onze nummer één, Geertje Wiesenekker. Dan komt het met uw belang ook wel goed.

Wat is je lijfspreuk?

Nee heb je, ja kun je krijgen.

Hoe lang woon je al in de gemeente?

Ik woon inmiddels 17 jaar in Achterberg.

Wat vindt je fantastisch aan onze gemeente?

Er is van alles: bossen, natuur, weilanden, koetjes in de wei en water. De heuvels ( bergen kan ik ze niet noemen) die van onze gemeente een bijzondere plaats maken. De laagbouw en de eigenzinnige drie kernen, die echt niet op elkaar lijken.

Wie ben jij?

Ana Hulsebosch-Salgado Pintos. Geboren in Spanje. Mijn ouders zijn als gastarbeiders naar Nederland gekomen en gebleven. Ik ben parttime Office Manager, fractievolger en moeder van drie jongens. Al vanaf jongs af aan was ik actief als vrijwilliger. Toen ik in Achterberg kwam wonen sloot ik mij aan bij het Wijkcomité, later ook bij de projectgroep 'Wij Willen Veilig Oversteken'. Als gemeenteraadslid kon ik veel meer bijdragen aan de leefbaarheid van onze gemeente dus ben ik dat gaan doen.

Wat wil je bereiken?

Dat iedereen in onze gemeente zich veilig en welkom voelt. Ongeacht afkomst, inkomen, beroep, geaardheid en geloof. Dat de politiek weer dicht bij de inwoners staat en dat de inwoners weer vertrouwen krijgen in de gemeenteraad.

Waarom heb je gekozen voor RB? 

Ik was eerst voor een landelijke partij actief. De belangen van de inwoners werden niet optimaal behartigt door interne (partij-)politiek en de invloed van het landelijke bestuur. Bij Rhenens Belang speelde dat niet waardoor ik aan de slag kon in het belang van Rhenen.

Waarom moeten de inwoners op jou stemmen?

Het is heel belangrijk dat inwoners gaan stemmen! Dit is een (voor)recht.  Het maakt mij niet uit of ze op mij of op iemand anders van Rhenens Belang stemmen. Alle mensen op de kieslijst hebben maar één belang voor ogen en dat is uw belang!

Hennie Henken vertegenwoordigt de agrarische sector in de partij. Momenteel is hij fractievolger. Dankzij zijn kennis, ervaring en netwerk weten de raadsleden wat er speelt onder de agrariërs van onze gemeente, waar zij tegenaan lopen en hierdoor zijn de lijntjes kort. Hennie: 'De komende raadsperiode wordt belangrijk voor de agrarische ondernemers met discussies over onder andere landbouw-transitiegebied en WOZ over landbouwgronden. Als fractiespecialist zal ik Rhenens Belang adviseren en ondersteunen'.

Wat is je lijfspreuk?

The greatest teacher, failure is.

Hoe lang woon je al in de gemeente?

Ik woon al sinds 2004 in Achterberg, dat is dus al 17 jaar lang.

Wat vindt je fantastisch aan onze gemeente?

De diversiteit. Een gezellige drukke binnenstad en rustige natuurgebieden; een industrieterrein en agrarische weilanden, binnen de gemeente zijn er zo veel verschillen en ik denk dat dat ervoor zorgt dat Rhenen zo'n bijzondere gemeente is. Daarnaast zorgt het grote aanbod van voorzieningen ervoor dat Rhenen een geweldig goede plek is om te wonen.

Wie ben jij?

Ik ben 18 jaar oud en studeer ICT aan de Hogeschool Utrecht. Daarvoor heb ik heb ik VWO gedaan op het Christelijk Lyceum Veenendaal. Ik hou van techniek en elektronica, of het nou microcomputers zijn, normale computers, theatertechniek, AV techniek (audiovisueel techniek, alles dat met beeld en geluid te maken heeft), (internet)netwerken of programmeren is, het is erg leuk om ermee te werken en om nieuwe dingen te leren.

Ik hou ook erg van sporten, ik doe al een tijdje lang jiujitsu en ik ga vaak naar de sportschool. Daarnaast ben ik vrijwilliger bij Scouting Rhenen waar ik leiding geef aan jongeren tussen de 11 en 15 jaar oud, de scouts.

Wat wil je bereiken?

Ten eerste wil ik graag positieve verandering brengen voor de inwoners van Rhenen. Ten tweede wil ik de inwoners, jong en oud, meer betrekken bij de gemeenteraad. Als laatste wil ik plannen en besluiten die negatieve invloed hebben op Rhenenaren aan het licht brengen.

Waarom heb je gekozen voor RB?

Ik heb voor RB gekozen omdat ze erg gericht zijn op de inwoners van de gemeente Rhenen. De onafhankelijkheid van nationale partijen zorgt er, naar mijn mening, voor dat er echt wordt gekeken naar de belangen van inwoners.

Dat is iets wat ik zelf erg belangrijk vind. Daarnaast werkt RB hard om hun beloftes waar te maken en dat leek me een goede mentaliteit dat bij mij past.

Waarom moeten de inwoners op jou stemmen?

Ik wil hard gaan werken om zoveel mogelijk beloftes waar te maken. Daarnaast wil ik een jonge, frisse wind laten waaien door de raad die op een andere, vooruitstrevende en minder bureaucratische manier de inwoners van Rhenen vertegenwoordigen.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wat is je lijfspreuk?

Ik heb geen lijfspreuk, want dat is te beperkend voor mij. Ik zou mij wel als liberaal zien (wat vroeger de VVD was).

Hoe lang woon je al in de gemeente?

Oei, weet ik niet precies, meer dan 10 jaar.

Wat vindt je fantastisch aan onze gemeente?

Nou eigenlijk alleen de ligging tussen rivier, heuvelrug en binnenveld. Minder hoe het op het gemeentehuis aan toe gaat en hoeveel belasting geld daar het raam uitgegooid wordt. Helaas niet letterlijk, anders wist u wel waar u mij zou kunnen vinden ;-).

Wie ben jij?

Nu sinds 20 jaar ZZPer in de automatisering, maar daarvoor Wageningen Universiteit bosbouw en economie gestudeerd.

Wat wil je bereiken?

Dat wij een goed gemeentebestuur krijgen die niet alleen beleid maakt maar ook de plannen (die vaak al jaren liggen) uitvoert.

Waarom heb je gekozen voor RB?

RB heeft een pragmatische aanpak en kunnen bij goede argumenten zich ook nog laten overtuigen en zijn dus niet dogmatisch als bijna alle andere partijen. Dus niet zo van “vroeger hebben wij zo gestemd, dus moeten wij dit nu ook zo doen” terwijl er in de jaren ertussen wellicht wat is veranderd.

Waarom moeten de inwoners op jou stemmen?

Ze hoeven niet op mij te stemmen, maar wel op Rhenens Belang. Die hebben een realistische aanpak voor onze gemeente.